elsasydafrika.blogg.se

Cape point

Publicerad 2016-10-12 19:15:42 i Allmänt,

Hej!
 
I söndags var vi på en Cape point tour. Det var en tour då åkte till olika sevärdheter i Cape Town. Vi såg massa fina utsikter, sälar, pingvinerna och Cape of Good Hope. Det var väldigt fint men det bästa var nog pingvinerna. På vägen tillbaka stannade vi för att kolla på några babianer som satt på vägen och chauffören la mat på rutan så att de skulle hoppa upp på bilen.
 
I måndags jobbade vi på förmiddagen och sen efter så skulle vi klättra upp på Lions head. Jag var inte alls förberedd på att det skulle vara så brant och så svår klättring. När vi kom en bit upp klättrade man på stenar och det var ett stup ner. Jag var den enda som verkade tycka att det var läskigt. Väl uppe hade vi tyvärr inte en jättebra utsikt på grund av molnen som täckte toppen men det var coolt ändå. 
 
Idag var vi på en tour i en kåkstad som heter Langar. Det var konstigt att se hur människorna bor. Husen varierade väldigt mycket från varandra, vissa hus hade flera rum och elektricitet medan andra bara var skjul med en säng. De bodde väldigt trångt och många i samma hus. Trots att det är så trångt och dåliga hus var det väldigt bra stämning på området. Alla barnen sprang runt glada och lekte. Vi fick middag hemma hos en kvinna och åt Sydafrikansk mat. Det var en bra dag men nu är jag jättetrött efter att ha gått runt så mycket.
 
Stranden med alla pingviner
 
Cape of Good Hope (godahoppsudden)
 
Toppen av Lions head
 
Tjejen på bilden bodde tillsammans med sin mamma i det huset som bara var rummet man ser på bilden utsidan var gjord av plåt så det är antingen jättekallt eller jättevarmt. Guiden berättade att hon precis kommit från skolan och satte sig för att diska, sen skulle hon laga mat med sin mamma och efter det läsa läxor. Allt i det lilla rummet.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-10-12 19:35:46

Fantastiskt! Vad du får vara med om mycket spännande och tragiskt...

Postat av: Emma

Publicerad 2016-10-14 05:28:22

Spännande! Vad fick ni för "sydafrikansk mat" ?? Överlever du som vegetarian?

Puss

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela