elsasydafrika.blogg.se

Helgen

Publicerad 2016-11-07 20:57:52 i Allmänt,

Hej!
 
Hoppas ni är redo för ett långt inlägg. Det har varit en lång helg med mycket roligt.
 
På fredagen hämtade bussen oss på hostellet klockan kvart i sex på morgnonen. Jag var väldigt trött och somnade i bilen på en gång. Bilresan var fyra timmar så det var mycket tid att ta igen sömnen.
 
Dag 1
Vi kom fram till ett ställe för att åka på safari platsen hette Eden. Parken var väldigt fin men ganska liten så det kändes lite som att vara på zoo när man åkte runt för att se på djuren. Det var väldigt häftigt ändå, vi såg the big 5 så det är jag väldigt nöjd med! Djuren verkade vara väldigt vana vid människor för de gick nära bilen vi satt i och brydde sig inte så mycket om att vi var där. 
 
Efter safarin kunde vi välja vad vi ville göra så jag valde att göra en hinderbana som gick mellan träden. Mellan vissa träd åkte man också på linan. Banan var ungefär 8m upp i luften, det var väldigt roligt att göra den men också väldigt svårt! Jag fick ta väldigt mycket hjälp från instruktören. 
 
På kvällen fick vi middag på hostellet vi bodde på där och efter det åkte vi ner till stranden för att ta en drink. Vi spelade beer pong vilket var roligt men annars hade jag inte så kul på den baren. Det var en mysig bar med en eld utanför men jag var så trött och kände mig inte helt taggad på att socialisera med alla.
 
 
 
(Jag har tyvärr inga bilder från hinderbanan än men det kommer!)
 
Dag 2
 
Dag 2 började halv åtta då vi åt frukost. Efter det åkte vi till en marknad som hade olika Sydafrikanska prylar, mat från olika länder och kläder. Jag köpte en fin handgjord handväska från några kompisar till guiden.
 
Från marknaden åkte vi till ett elefant räddningscenter där vi fick interagera med elefanter. Jag fick gå och hålla i snabeln på elefanten, det var riktigt roligt. De pratade om elefanterna de hade där och hur de hade kommit till deras park. Vi fick också gå fram två i taget och klappa på elefanten och känna på hur deras hud, fötter och svans känns. Det var riktigt coolt.
 
Sen var det dags för bungeejump. Jag var så galet nevös innan men eftersom jag hade bestämt mig för att göra det så kände jag att jag var lite tvungen. Det var också så att de flesta skulle göra det så jag ville inte missa något som alla skulle prata om efter. För någon anledning så blev jag sist på tur att hoppa så jag stod spänd väldigt länge och såg hur alla hoppade. Det var delvis bra för jag blev mer säker på att jag verkligen ville göra det men å andra sidan väldigt nervös. Allting gick väldigt fort när de sa att det äntligen var min tur. De spände på allting runt fötterna och spände fast i selen. Efter det hoppade jag fram till kanten, de tog ut armarna och sa 1 2 3 bungee. Jag tror att jag var för nervös för att hoppa för mitt hopp blev lite konstigt. Det kändes inte när jag gjorde det men på videon de gjorde såg det väldigt smärtsamt ut.
 
Jag är väldigt nöjd med mig själv att jag gjorde det för det var en riktigt häftig upplevelse och det är inte varje dag man har chansen att göra det. På väg tillbaka till hostelet blev jag jättetrött och hade lite ont i huvudet så jag stannade där och gick och la mig tidigt. 
 
 
 
 
 
 
 
(Jag har en hel del fler bilder och en video från bungeejumpet som ni också får se så småningom)
 
Dag 3
 
 
Tredje och sista dagen fick vi välja igen vilken aktivitet vi ville göra, egentligen tänkte jag göra ett till djurmöte men det var ingen annan som ville så jag följde med dem till Kango grottorna och det är jag väldigt glad för. Vi kröp genom fyra små öppningar. Jag kommer inte ihåg exakt hur liten den minsta öppningen var men jag tror att den var ungefär 25cm eller någonting sånt. Den kunde man glida igenom så det var inte så svårt men ett hål kallade de för devils chimney och det var riktigt svårt. Man var tvungen att klättra uppåt i ett jättetrångt utrymme så det gick knappt att sätta upp fötterna där man skulle. Många tyckte att det var obehaligt men jag tyckte bara det var roligt.
 
När vi var klara med grottorna var det dags att åka tillbaka till Kapstaden. Vi stannade på vägen på ett jättekonstigt café och köpte milkshakes. De var väldigt mättande och väldigt goda. Jag sov större delen av vägen tillbaka också. Jag har kännt innan att det har varit lite jobbigt att bo på hostellet för att det är så trångt och man känner sig aldrig helt bekväm men efter resan var det skönt att komma tillbaka dit. Det kändes som att komma hem så jag börjar verkligen vänja mig vid att vara där.
 
Halva tiden jag ska vara här har gått nu. Det känns inte som att jag har varit här länge alls men samtidigt när jag tänker på att jag ska vara här fem veckor till känns det ganska länge. 
 

(Jag har tyvärr inga bilder på grottorna än heller men det kommer!)
 
 
 
 
Hoppas inlägget var intressant nog så ni orkade läsa allting. Jag saknar er jättemycket hoppas ni har det bra hemma i kalla Sverige, här blir det bara varmare och varmare!
Puss och kram!
 

Kommentarer

Postat av: pappi

Publicerad 2016-11-07 21:29:31

Vilka grejer du är med om Elsa! Och det var inte alls ett långt inlägg. Mer, mer, mer. Det är så kuuul att läsa. Puss puss - vi längtar supermycket efter dig också.

Postat av: Emma

Publicerad 2016-11-08 15:53:31

Du är galen Elsa! Så mycket spännande (läskiga) saker du håller på med.
Saknar dig! <3 <3 Ni hao

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela